"Μουσικές Περιπλανήσεις"

Η Αντιγόνη Κατσούρη, γνωστή για τομουσικοσυνθετικό της έργο και τις μοναδικές ερμηνείες της μέσα από την πολυδιάστατηδισκογραφία της, έρχεταινα αποπλανήσει μελωδικά τους ακροατές της με μία δυνατή μουσική εκπομπή, που θα μας ταξιδεύει σε ονειρικά μονοπάτια της ποιοτικής ελληνικής, αλλά και της ξένης μουσικής σκηνής !
Η Αντιγόνη Κατσούρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Ιωάννινα και είναι Kυπριακής καταγωγής, ενώ έχει ζήσει επίσης στις Η.Π.Α. (Washington D.C) και στην Γερμανία.
Από μικρή έδειξε την αγάπη της για το πιάνο, κάνοντας από οκτώ ετών τα πρώτα της βήματα στην μουσική σύνθεση, για την οποία σε ηλικία δέκα ετών παρουσιάστηκε ως «παιδί – θαύμα» στην κρατική τηλεόραση και στο ραδιόφωνο.
Πήρε το πτυχίο πιάνου με τον βαθμό Άριστα Παμψηφεί με Διάκριση, καθώς και το Δίπλωμα πιάνου «Diploma of Licentiateship in Pianoforte» από το Πανεπιστήμιο του Thames Valley (Thames Valley University, London College of Music) με τον βαθμό Άριστα Παμψηφεί και δικαίωμα χρήσης του τίτλου L.L.C.M., ενώ παίζει επίσης ακορντεόν και μπουζούκι και έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια μουσικής τεχνολογίας και μουσικής ψυχοθεραπείας.
Έχει κυκλοφορήσει τέσσερις ολοκληρωμένες δισκογραφικές δουλειές μέχρι σήμερα και διάφορες συμμετοχές στην δισκογραφία άλλων καλλιτεχνών, που έχουν αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές από τα ΜΜΕ :
Cd «ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ»
Cd«ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ»
Cd”RENDEZ-VOUS” (ΡΑΝΤΕΒΟΥ) μαζί με τον Λάκη Παπαδόπουλο
Cd “ΕΙΡΗΝΗ”
Oι συνεργασίες της, επί σκηνής και δισκογραφικά, περιλαμβάνουν σημαντικούς καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων Λάκης Παπαδόπουλος, Bασίλης Παπακωνσταντίνου, Μάριος Τόκας, Γιάννης Νικολάου, Βασίλης Καζούλης, Δημήτρης Μεντζέλος, Ημισκούμπρια, Αντώνης Μιτζέλος, Παντελής Αμπαζής, Γεράσιμος Γεννατάς, Davood Moohmadi κλπ.
Η μουσική της δραστηριότητα περιλαμβάνει Συναυλίες και επιλεγμένες LIVE εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε ένα ευρύ ρεπερτόριο, ελληνικό και διεθνές, ενώ εμφανίζεται σε αξιόλογους συναυλιακούς χώρους, πραγματοποιώντας συναυλίες, όπως ενδεικτικά :
• Συναυλία «για τον Ελληνισμό» στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου στην Αθήνα, ενώπιον του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου, στα πλαίσια του διεθνούς συνεδρίου της Μ.Κ.Ο «Ρωμιοσύνη»,
• Συναυλία για τα «50 χρόνια Κυπριακής Δημοκρατίας», με την συνοδεία ορχήστρας, όπου παρουσίασε μεταξύ άλλων σπάνια παραδοσιακά τραγούδια της Κύπρου,
• Συναυλίες – αφιερώματα στον Μάνο Χατζιδάκι, μέσα στο στέκι του μεγάλου συνθέτη στην Αθήνα καθώς και σε πνευματικά κέντρα της χώρας,
• Συναυλία – αφιέρωμα με μελοποιημένη ποίηση του Γεωργίου Δροσίνη,
• Συναυλία με θέμα τα «101 χρόνια Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων», στην οποία με την συνοδεία ορχήστρας και της βραβευμένης παιδικής χορωδίας «Αρμονία» παρουσίασε σπάνιες εκτελέσεις από τραγούδια της Ηπείρου και της Ελλάδας,
• Συναυλία με Τραγούδια της Μεσογείου, στο Half Note και στο Ίδρυμα Κακογιάννη,
• Συναυλίες και παραστάσεις κατά του Bullying (σχολικού εκφοβισμού) και της βίας στα πνευματικά κέντρα της χώρας
• Συναυλίες για την Πανσέληνο
• Συναυλία στο Αρχαίο Θέατρο της Δωδώνης, το οποίο για 17 χρόνια ήταν κλειστό, ανοίγοντας την σειρά των καλοκαιρινών παραστάσεων, το καλοκαίρι του 2015, με μια μοναδική βραδιά – αφιέρωμα στην Αρχαία Ελληνική Μουσική, σε συνεργασία με το φημισμένο μουσικό συγκρότημα “Λύραυλος”.
• και πολλές άλλες αξιόλογες συναυλίες.
Ταυτόχρονα, αποφοίτησε από το Νομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, εργάστηκε ως Δικηγόρος αρχικά και Συμβολαιογράφος στην συνέχεια.
Αναπτύσσει ποικίλες δραστηριότητες και στον τομέα της Αγιογραφίας και της ζωγραφικής, για την οποία τιμήθηκε με το Πρώτο Βραβείο στον 37ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό.